Energija i poduzetništvo: EU raspisala 8 natječaja teških 1,17 milijardi eura

Bez autora
Dec 16 2013

Europska unija, u okviru HORIZON 2020 - ENERGIJA, raspisala je 8 natječaja za bespovratna financiranja projekata, između ostalih, velikih, srednjih i malih poduzetnika, a na koje se mogu prijaviti i hrvatski poduzetnici. Indikativni proračun svih otvorenih natječaja iznosi 1,17 milijarde eura. Teme natječaja su Inovativna, održiva i uključiva bioekonomija; Efikasne građevine; Pametni gradovi i zajednice; Industrije održivih procesa; Učinkovitost energije; širenje na tržištu PDA; Zelena vozila; Poticanje štednog gospodarstva temeljenog na održivoj opskrbi sirovina i niskoj razini ugljika te Energetski učinkovito istraživanje i razvoj.

Energija i poduzetništvo: EU raspisala 8 natječaja teških 1,17 milijardi euraEuropska unija, u okviru HORIZON 2020 - ENERGIJA, raspisala je 8 natječaja za bespovratna financiranja projekata, između ostalih, velikih, srednjih i malih poduzetnika, a na koje se mogu prijaviti i hrvatski poduzetnici. Indikativni proračun svih otvorenih natječaja iznosi 1,17 milijarde eura.

Teme natječaja su Inovativna, održiva i uključiva bioekonomija; Efikasne građevine; Pametni gradovi i zajednice; Industrije održivih procesa; Učinkovitost energije; širenje na tržištu PDA; Zelena vozila; Poticanje štednog gospodarstva temeljenog na održivoj opskrbi sirovina i niskoj razini ugljika te Energetski učinkovito istraživanje i razvoj.

Savez za energetiku Hrvatske otvorio je savjetovalište za dvogodišnji program HORIZON 2020 energetskog izazova te za natječaje u okviru HORIZON 2020 - ENERGIJA, a u tijeku je i otvaranje savjetovališta za dvogodišnji program HORIZON 2020 okolišnog/klimatskog izazova te za natječaje u okviru HORIZON 2020 - OKOLIŠ/KLIMA. Povodom otvaranja 8 natječaja u okviru HORIZON 2020 - ENERGIJA, 20.01.2014. godine biti će održan seminar putem kojeg će se zainteresirani poduzetnici moći pobliže upoznati s uvjetima i načinima prijave.

HORIZON 2020 najnoviji je okvirni program u sklopu kojega će se od 2014. do 2020. godine sa 80 milijardi eura financirati istraživački, tehnologijski i inovacijski projekti. Tako će se prvi put pod istim nazivnikom naći projekti razvoja i komercijalizacije koji će proširiti prostor suradnje znanstvenog i poslovnog sektora te dati dodatna potpora ekonomskom rastu i zapošljavanju u Europi te širenju Europskog istraživačkog prostora. Programom se želi postići jačanje suradnje znanstvenog i poslovnog sektora u postizanju konkretnih rezultata, pri čemu će inovativni mali i srednji poduzetnici imati brojne prilike za dodatno financiranje svojih projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik